دوره کارشناسی حرفه ای تغذیه ورزشی

مقدمه:

امروزه دانش تغذیه ورزشی نقش بسیار مهمی را در ارتقای سلامت و عملکرد ورزشکاران ایفا می کند.ارتقای توان و عملکرد ورزشی ، پیشگیری از بروز آسیب های ورزشی ، تسریع در بازگشت به حالت اولیه و درمان و بازتوانی آسیب های ورزشی و ارتقای روحیه ورزشی،همه درراستای تغذیه علمی ورزشی محقق می گردد. به جهت فراهم ساختن این هدف دانشگاه علمی –کاربردی کشور می کوشد با تربیت افراد زبده علمی و حرفه ای گامی محکم در این خصوص در جهت موفقیت های بیشتر در عرصه علم و ورزشی بردارد.

 

تعریف و هدف:

کارشناس حرفه ای تغذیه ورزشی به فردی گفته می شود که توانایی انجام خدمات تغذیه ورزشی را به ورزشکاران رشته های ورزشی متفاوت داشته باشد و بتواند در کادر پزشکی خدمات تخصصی خود را ارائه نماید.

هدف از تربیت کارشناسان حرفه ای تغذیه ورزشی آن است که با کسب مهارت های علمی و عملی تخصصی بتوانند در کنار سایر تخصص های پزشکی ورزشی در کنار ورزشکاران به انجام خدمات تخصصی مشاوره و تنظیم و ارائه برنامه های غذایی خاص و متناسب با هر فرد و هر رشته ورزشی مبادرت ورزیده و نقش بی بدیل خویش را در سلامتی و ارتقای اجرا و عملکرد ورزشی ایفا نمایند.

 

 

ضرورت و اهمیت:

متاسفانه با توجه به جایگاه بارز تغذیه ورزشی و نیز وجود دانشکده های متعدد در سطح کشور و توجه به این زمینه تخصصی در حوزه تخصصی متاسفانه ا زلحاظ عملی و حرفه ای و اشتغال دانشجویان رشته تغذیه در زمینه ورود و حضور در کنار ورزشکاران و تیم های ورزشی محقق و اجرایی نشده است.متاسفانه دانشجویان علوم تغذیه حتی در سطوح تحصیلات تکمیلی تنها از دانش علمی برخوردار بوده و هیچ گاه ابعاد حرفه ای دانش خود را نیاموخته اند و درزمینه برخورداری از اعتماد به نفس و مهارت های لازم در نحوه پاسخگویی ،مدیریت و مشاوره با ورزشکاران ، آموزشی فرا نگرفته اند.لذا ضرورت تربیت کارشناسان حرفه های تغذیه ورزشی بسیار محسوس و ملموس است.

 

 

قابلیت ها و مهارت‌های مشترک فارغ التحصیلان :

 

– تجزیه و تحلیل رخدادها و ارائه راه حل بهینه

– برنامه¬ریزی انجام کار و هدایت کار گروهی

– مدیریت و آموزش افراد تحت سرپرستی و انتقال اطلاعات فنی

– بهبود و مستندسازی فرایندهای انجام کار و ارائه گزارش نتایج فعالیتها

– کارآفرینی، خلق و راه اندازی عرصه های جدید کسب و کار

– برقراری ارتباط موثر در محیط کار

– برنامه ریزی به منظور رعایت الزامات بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE)

– برنامه ریزی به منظور رعایت اخلاق حرفه ای

– تصمیم سازی و تصمیمگیری بخردانه

– تفکر نقادانه و اقتضایی

ذ – خلاقیت و نوآوری

 

قابلیت‌ها و توانمندی‌های حرفه ای فارغ‌التحصیلان :

– توانایی ارائه خدمات تخصصی تغذیه ورزشی به ورزشکاران رشته های مختلف ورزشی

-توانایی ارائه مشاوره ای تخصصی در حوزه ارتقای سلامت و عملکرد ورزشی

-توانایی ارائه و تنظیم برنامه های غذایی و مکمل های غذایی

– توانایی مدیریت و کنترل وزن ورزشکاران

-توانایی همکاری در تیم های ورزشی و مشارکت با کادر فنی و پزشکی

 

 

مشاغل قابل احراز:

ـ کارشناس حرفه ای تغذیه ورزشی

ـ مربی حرفه ای تغذیه ورزشی

 

ضوابط و شرایط پذیرش دانشجو: (رشته تحصیلی دیپلم ـ گواهی سلامت…) :

ـ رشته تحصیلی مرتبط(تغذیه و تربیت بدنی)

ـ دیپلم تجربی یا هنرستان ورزش

ـ داشتن رزومه ورزشی و فعالیت ملی و حرفه ای در ورزش

ـ داشتن ضوابط پذیرش در دانشگاه علمی -کاربردی

 

دروس تخصصی:

دانشجویان این رشته علاوه برگذراندن درئس عمومی و در صورت ناز دروس جبرانی واحدهایی نظیر تنظیم برنامه غذایی ورزشی ،تنظیم برنامه غذایی ورزشی قدرتی ،تنظیم برنامه غذایی ورزشی سرعتی،تنظیم برنامه غذایی ورزشی استقامتی

پیکر سنجی ورزشی، مکمل ها و دوپینگ و .. را می گذارنند .

شرایط انتخاب مدرس :

انتخاب مدرسان این رشته بر اساس معیارهای اخلاقی، تحصیلی، پژوهشی و همچنین مسلط به فن بیان ، مجرب، متعهد و دارا بودن تجارب مرتبط در رشته مورد نظر از نیرو های جوان و آینده دار کشور عزیزمان انجام می پذیرد

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*